Fantastische afsluiting IPC Unit groep 7-8

"de Grande Finale"

Donderdag 13 februari sloot groep 7/8 het IPC Unit af met een ware apotheose!

De afgelopen weken stonden geheel in het thema van automatisering en robotisering.

O.a. het bewust worden van deze ontwikkeling stond centraal. Bestaat het beroep taxichauffeur nog met zelf rijdende auto's?

Een drone in Zuid-Amerika die arbeiders op grote stukken land in de gaten houdt en mensen met pepperspray kan straffen als er niet hard genoeg gewerkt wordt, wat vinden we daar van?

Naast de gevaren en onethische zaken hebben we uiteraard nog veel meer ingezoomd op de kansen dier er liggen voor ons als mensheid. Waar kunnen we robots voor inzetten? Hoe denken robots?
Er is nu al een robot ontwikkeld die voorspelt in Oeganda waar de volgende stroperij plaatsvindt! Hierdoor is Oeganda het enige land waarvan de olifantenpopulatie weer groeit!

Vandaag kregen de ouders een inkijkje. Niets ontbrak er. Een openingsdans, gastvrouwen met in de aanbieding een bakje koffie of thee en een heleboel workshops en presentaties. Programmeren met Microbits, Bee-Bots en zelfs kinderen werden door ouders, opa's en oma's geprogrammeerd. Ook kon je kennis maken met een echte robot, naar een voorstelling kijken van bestuurbare wagens en luisteren naar een presentatie over de industriële revolutie. Hier begon immers de automatisering.

Via deze weg willen we de enorme belangstelling van ouders, broers, zussen, opa's en oma's nogmaals benoemen. Hartelijk dank voor jullie aanwezigheid. Hopelijk beseffen jullie hoe belangrijk deze belangstelling is.

Released • 2020-02-14 11:50

Basis School CMS © copyright ZoZimpel.nl 2020